Aandoeningen

Revisie totale heup

 

 

In het verleden heeft een een totale heup prothese gekregen omdat er sprake was van slijtage van de heup (coxartrosis). Soms wordt er ook een totale heup geplaatst bij avasculaire kopnecrose (AVN) of na een breuk van de heup. De prothese heeft een gemiddelde levensduur afhankelijk van de activiteit van de patient, de stand van de prothese en fixatie van het materiaal. Soms kan er ook sprake zijn van een bacteriele infectie of een sluimerende infectie (low grade infectie). De nieuwe steel (heupkop) en cup (heupkom) kunnen loslaten of slijtage van het materiaal laten zien en klachten geven. Na een val kan een prothese ook los gaan zitten.

Indien er weer (invaliderende) klachten ontstaan aan de geopereerde zijde zal er verder gekeken moeten worden. Anamnese en lichamelijk onderzoek zijn hierbij belangrijk, maar aanvullend onderzoek kan de definitieve diagnose van loslating van de prothese of infectie bevestigen.

Er zijn meerdere behandelingsmogelijkheden afhankelijk van het probleem. Uw behandelend specialist kan u hier meer over vertellen.