Nieuws

Orthopedie Treant concentreert planbare operaties

Geplaatst op: 22-03- 2018

Patiënten uit regio Emmen (en uiteraard Hoogeveen) die een nieuwe heup of knie nodig hebben, worden vanaf 1 april geopereerd op locatie Bethesda in Hoogeveen. Operaties als gevolg van botbreuken worden voortaan vaker uitgevoerd op locatie Refaja (Stadskanaal). De Spoedeisende zorg, ook bij botbreuken en (heup)fracturen, biedt Treant ook na 1 april aan op alle drie locaties.

Gevolgen voor de patiënt

Poliklinische bezoeken voor en na de operatie vinden ook na 1 april plaats op de locatie dichtbij huis. Patiënten die in april al staan ingepland voor een nieuwe heup of knie, worden persoonlijk door hun orthopeed gebeld. Het betreft hier patiënten die op ziekenhuislocatie Scheper hun eerste consult hebben gehad en nu op ziekenhuislocatie Bethesda worden geopereerd. De operatie wordt gedaan door uw eigen specialist.

Met de concentratie van planbare operaties op ziekenhuislocaties Bethesda (ongeveer 500 ingrepen op jaarbasis) en Refaja (ongeveer 400 ingrepen op jaarbasis) ontstaat op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen meer ruimte voor niet planbare en doorgaans complexere ingrepen.

Kortere wachttijden

Deze verdeling van operaties zorgt voor kortere wachttijden. Zo worden geplande operaties straks minder vaak verplaatst omdat er een spoedoperatie tussendoor komt of langer duren dan verwacht. Dat is prettig voor de patiënt, ook omdat operatieteams zich straks volledig kunnen toeleggen op specifieke operaties.

 

 

Behandel app verder uitgebreid

Geplaatst op 20 december 2017

Per 20-12-17 is de behandeling voorste kruisband reconstructie toegevoegd aan de behandel app.

U kunt de app downloaden in de apple store of android store. Alle informatie met betrekking tot deze operatie wordt u gegeven in een handige app. Zodra u uw operatie datum weet, kunt u deze invullen en wordt u per dag op de hoogte gehouden waaraan u moet denken en wat u moet doen.

U kunt de app downloaden voor Android en IOS  smartphones.

[/swifty_text]
 

 

[/swifty_text]

Sport symposium 2017 groot succes!

Geplaatst op 18 oktober 2017

Dinsdagavond 17-10-2017 heeft het sport symposium plaatsgevonden.

Het is goed bezocht, leuke afwisselende sprekers en hele enthousiaste reacties naderhand. We mogen dus gerust stellen dat het een zeer geslaagde avond was. Dit smaakt naar meer voor de komende jaren.
Hier een kleine impressie van de avond. Nogmaals iedereen dank voor hun bijdrage tot het slagen van deze top avond!

Afdeling van het jaar 2017 treant

Geplaatst op 12 oktober 2017

Met gepaste trots kunnen wij mededelen dat we door de co-assistenten zijn uitgeroepen tot afdeling van het jaar 2017.

Er is de afgelopen 2 jaar veel gebeurd en veranderd op onze afdeling waarvoor we keihard gewerkt hebben. Dit is de eerste beloning die we hiervoor in ontvangst mogen nemen. We zijn uiteraard heel trots op deze waardering van de co-assistenten en gaan komende jaren op deze weg door om onze titel te verdedigen.

 

Behandel App Orthopedie treant online

Vanaf september 2017 is de behandel app beschikbaar voor patienten die een nieuwe heup- of knieprothese krijgen.

De behandel app is een soort leidraad in de voorbereidingen en revalidatie traject voor de operatie die u moet ondergaan. Hierin leest u alle noodzakelijke informatie die nodig is om het traject tot een goed einde te brengen. U kunt de app downloaden voor Android en IOS  smartphones.

 

Sport Symposium 2017

Op dinsdag 17 oktober organiseert Orthopedie Treant in Wildlands te Emmen een sport symposium voor huisartsen, fysiotherapeuten en beroepsmatig geinteresseerde mensen.  De bijeenkomst start om 18.30 uur en duurt tot circa 22.00 uur.

Wie dit symposium wil bijwonen kan zich tot 7 oktober aanmelden via deze website. klik in de navigatiebalk op Sport Symposium 2017 of klik hier. Accreditatie voor huisartsen en fysiotherapeuten zijn aangevraagd. U dient wel vooraf uw BIG nummer door te geven. 

 

Fiets- en valdag

Op zaterdag 17 juni organiseert Treant Zorggroep in ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal, een fiets- en valdag voor mensen met een heup- en/of knieprothese. De bijeenkomst start om 9.30 uur en duurt tot circa 12.00 uur.

Wie deel wil nemen aan de fietsdemonstratie, instructie en valpreventie kan zich tot 9 juni aanmelden via e-mailadres veiligfietsen@treant.nl, onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en aantal personen. Telefonisch aanmelden kan ook: 0599 65 45 15.

De fiets- en valdag start in de Zwartsenbergzaal in Refaja waar dr. Middendorf, orthopeed bij Treant, een inleiding verzorgt over orthopedie en protheses. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen. Vervolgens is er een lezing over osteoporose, in de volksmond ook wel botontkalking genoemd. Daarna vertelt een fysiotherapeut over hoe je vallen zoveel mogelijk kunt voorkomen.  Fokko Lieben van OIM Orthopedie is aanwezig met preventiemateriaal zoals heupbeschermers. Op fietsen van rijwielhandel Egberts uit Borger kan men oefenen, onder begeleiding van een fysiotherapeut. 

Zo leren de aanwezigen hoe je veilig op en van de fiets kunt stappen. Ook kunnen mensen hun eigen fiets meenemen. Tevens is er een stand met prothesematerialen en wordt er informatie over voeding gegeven.

Veel orthopedische patiënten zijn bang om te vallen en durven daarom niet meer te fietsen. Juist voor deze mensen is het belangrijk dat zij blijven bewegen. De functie van hun knie en/of heup vaart daar wel bij. Daarnaast is fietsen natuurlijk goed voor de algehele conditie.

Datum en locatie: zaterdag 17 juni, 9.30 tot 12.00 uur (zaal open vanaf 9.00 uur), ziekenhuislocatie Refaja, Boerhaavestraat 1 in Stadskanaal.

 

 

SPORTARTS NU WEER BESCHIKBAAR IN EMMEN, HOOGEVEEN EN STADSKANAAL!!

Geplaatst op 06 maart 2017

Per 21-3-2017 zal Sportarts H. De Vries spreekuur gaan draaien op de 3 verschillende locaties.

Op het blessureconsult van de sportarts kunt u terecht voor sportblessures en alle andere sport- en beweeg gerelateerde klachten. Dit kunnen klachten zijn tijdens het sporten of klachten, waardoor u niet meer kunt sporten. Dit kan variëren van knieblessure, tot inspanningsastma. Of van maag-darm klachten bij inspanning, tot een achillespeesblessure bij hardlopen. Waarbij de sportarts nauw samenwerkt met de orthopeed. En waar nodig met andere specialisten en /of uw behandelend fysiotherapeut.

We heten H. De Vries van harte welkom en hopen op een langdurige en vruchtbare samenwerking!

Voor informatie over zijn aandachtsgebieden kunt u kijken onder de knop ‘ Over ons’ .

 

Orthopeed R. Rolink per 1-3-17 werkzaam bij Orthopedie Treant

Geplaatst op 01 maart 2017

Per 1-3-2017 zal orthopedisch chirurg R. Rolink starten met zijn orthopedische werkzaamheden. Deze zullen voornamelijk plaatsvinden op de locaties Refaja en Scheper. Tijdens 1 van zijn trauma diensten kunt u hem ook tegenkomen als uw behandelend arts op de locatie Bethesda. Wij zijn erg blij en hebben veel zin in de samenwerking met onze nieuwe collega. Voor informatie over zijn aandachtsgebieden kunt u kijken onder de knop ‘ Over ons’ .

 

Orthopeden per 1-1-17 officieel gefuseerd

Geplaatst op 01 februari 2017

Per 1-1-2017 heeft de fusie van de orthopeden op de locaties Bethesda, Refaja en Scheper succesvol plaatsgevonden. Dit zal voor uw bestaande afspraken en behandelingen niks uitmaken. U blijft gewoon bij u behandelend orthopeed, maar er zal meer overleg plaatsvinden en het materiaal op de operatiekamers zal op elkaar afgestemd gaan worden. In de loop van het jaar zullen alle behandelplannen op deze website komen en worden ze gelijkgetrokken op alle locaties. Het grote voordeel, voor u als patient, zal zijn dat u meer duidelijkheid krijgt en dat u wordt geopereerd door een orthopeed die zich verder heeft ontwikkeld/ gespecialiseerd in uw aandoening.

 

Website van de orthopedie Treant nu online

Geplaatst op 31 november 2016

Per 1-12-2016 is deze site officieel online gegaan. Achter de schermen wordt er nog druk gewerkt met uitbreiden van de informatie die te vinden is op de site. Heeft u aanvullingen of opmerkingen, kunt u dit binnenkort via onze algemene email doorgeven.

 

Orthopedie Treant op volle sterkte

Geplaatst op: 12 september 2016

Met de komst van drie nieuwe orthopedisch chirurgen is de vakgroep Orthopedie van Treant Zorggroep weer op volle sterkte. Dit jonge, bevlogen drietal beschikt bovendien over specifieke deskundigheid. ‘Hoe vaker je een bepaalde operatie uitvoert, hoe beter het eindresultaat’, verzekeren de drie orthopedisch chirurgen. ‘Dat is goed nieuws voor onze patiënten.’
 
V.l.n.r.: orthopedisch chirurgen Olaf Verhoof, Benjamin van ’t Hof, Roel Bisschop
V.l.n.r.: orthopedisch chirurgen Olaf Verhoof, Benjamin van ’t Hof, Roel Bisschop

 

De drie nieuwe orthopedisch chirurgen hebben ieder hun eigen aandachtsgebieden ontwikkeld. Zo is Olaf Verhoof (39) gespecialiseerd in operaties van de knie en knieschijf. Hetzelfde geldt voor kruisbandbehandelingen, traumatologie en beencorrecties. Zijn collega Roel Bisschop (39) heeft als aandachtsgebied schouder-, pols- en elleboogoperaties. Orthopedisch chirurg Benjamin van ’t Hof (39) is bedreven in de traumatologie en het opereren van de onderste ledematen, zoals heup, voet en enkel.

Compleet pakket
Hun aanstelling komt mede voort uit het vertrek van orthopedisch chirurg Peter Kamstra, die deze zomer met pensioen ging. Dankzij de nieuwkomers telt Treant Zorggroep momenteel elf orthopedisch chirurgen. Samen leveren zij het complete pakket aan orthopedische zorg op ziekenhuislocaties Bethesda, Refaja en Scheper. Deze schaalgrootte heeft een groot voordeel, schetst Verhoof. ‘In geval van ziekte of vakantie kunnen we voor elkaar waarnemen. Daardoor blijft de continuïteit van zorg gewaarborgd.’

Kwaliteit
De drie jonge orthopeden zijn goed te spreken over hun nieuwe werkomgeving. ‘Kwaliteit van zorg is een belangrijk thema binnen Treant Zorggroep’, verzekert Van ’t Hof. Ook de korte lijnen en de prettige werksfeer oogsten waardering. De orthopedisch chirurgen van Treant voeren dagelijks overleg met elkaar. ‘We wisselen onze kennis uit en vragen elkaar om advies’, vertelt Bisschop. ‘Door elkaar kritisch te volgen, houden we elkaar scherp. Dat maakt onze zorg veiliger.’